Tävlingar Joel Kinnamans klockvarumärke nominerad till två designtävlingar

Joel Kinnaman for Carl Edmond
Joel Kinnaman för Carl Edmond

Joel Kinnamans klockvarumärke Carl Edmond är nominerad till Svenska designpriset och Publishingpriset.

Ett nytt svenskt klockvarumärke är fött – Carl Edmond, med skådespelaren Joel Kinnaman som varumärkesambassadör. Bakom varumärket står Sundsvallsbyrån FMCA som genomfört bland annat det strategiska varumärkesarbetet, e-handel och mässmonterdesign för den stora klock- och smyckesmässan Baselworld.

Byrån blev kontaktade av grundaren Ali Nouri drygt ett år tillbaka och har sedan dess jobbat intensivt med att få ihop alla de viktiga strategiska delarna till den officiella lanseringen.

Under onsdagen förra veckan lanserades Carl Edmond officiellt under ett kändistätt event i Stockholms skärgård. På plats var den svenske Hollywood-skådespelaren Joel Kinnaman, varumärkets stora ambassadör, som även han har varit en del av varumärket sedan starten.

Tillsammans med Carl Edmond är nu FMCA nominerat till sammanlagt tre olika kategorier i två stora svenska designtävlingar, Svenska designpriset och Svenska Publishingpriset. Det blir nu andra året i rad som byrån är nominerad till såväl Svenska designpriset som till Svenska Publishingpriset för deras varumärkesarbeten.

— Det känns väldigt kul att det vi gör uppmärksammas och vi ser nomineringarna som ett fint kvitto på att den strategi vi jobbar efter för att skapa framgångsrika varumärken fungerar väldigt bra, säger André Högberg, VD på FMCA.

Under förra året växte Flatmate Web & Digital och blev FMCA – Flatmate Creative Agency. Vilket innebär att de levererar helhetslösningar med allt från kommunikationsstrategier, till digital kommunikation och display-, butiks- och utställningskoncept.

Svenska Designpriset är en årlig tävling i grafisk kommunikation. Tävlingen är indelad i ett antal kategorier – Redaktionell, Information, Identitet, Reklam, Digital,
Bild och Event med vardera underkategorier. FMCA är nominerade inom kategorin “3A – Identitet – Grafisk identitet” för Carl Edmond. Byrån är även nominerade inom kategorin ”5E – Digitalt – E-handel” för Sandlund / Hossain. Omröstning sker nu bland finalbidragen på http://www.designpriset.se/rostning.php och prisutdelningen äger rum den 9 oktober på RondoLiseberg i Göteborg.

Svenska Publishingpriset är fristående från branschens organisationer och är en heltäckande kommunikationstävling. Den omfattar de flesta etablerade former av kommunikation och juryn bedömer hela den tävlande produkten – inte bara till exempel dess design. FMCA är nominerade inom “Informationstrycksaker individ” samt inom “E-handelssajter” för Carl Edmond. http://publishingpriset.org/nominerade-2017/. Prisutdelningen äger rum den 23 oktober på anrika Berns och Chinateatern vid Berzelii Park.