Ny kund Fuud väljer FMCA och Norce (Storm Commerce) för en skalbar e-handelslösning

Juica Fuud Functional Food
Juica

Livsmedelsföretaget Fuud investerar i en ny e-handelslösning som bygger på plattformen Norce (tidigare Storm Commerce), tillsammans med implementationspartnern FMCA. Detta för att skapa bättre förutsättningar för koncernens befintliga varumärken och Fuuds fortsatta expansion. Den nya lösningen lanseras under första halvåret 2022.

Fuud AB inriktar sig på functional food och har idag elva egna varumärken, bland andra det nyligen lanserade varumärket Legendz Drinks och Juica, men på den klassiska dagligvarumarknaden är företaget en ny aktör som på kort tid vuxit kraftigt. I dagsläget använder företagets varumärken flera tekniska lösningar vilka har kommit olika långt på sin digitala resa, något som är en av anledningarna till att en ny gemensam e-handelslösning tas fram.

”Vårt mål är en företagsgemensam välmående e-handelsstruktur som möjliggör tillväxt och lönsamhet på såväl kort som längre sikt. Då är en smart multi brand och multi market-lösning helt nödvändig för oss”, säger Ali Nouri, som är Head of E-Commerce & Growth för Fuud sedan i september förra året.

Han berättar att det är viktigt för Fuud att ligga i framkant online för att företaget ska kunna marknadsföra och sälja hela sin varumärkesportfölj på samtliga fokusmarknader. Ali såg dock tidigt att en allt-i-ett-lösning med fast funktionalitet inte skulle fungera för Fuud. Han tog därför hjälp av FMCA för att utvärdera olika alternativ och till slut fastnade de för Norce (tidigare Storm Commerce).

Ali Nouri, Head of E-Commerce & Growth, Fuud
Ali Nouri, Head of E-Commerce & Growth, Fuud

”Med Storm Commerce kan vi utforma den nya plattformen för våra varumärkens skilda sätt att göra affärer, såväl mot konsumenter som mot företag. Detta samtidigt som vi får en smart och funktionell lösning som klarar att hantera allt från logistik, kundtjänst och community till ERP och betalningslösningar”, förklarar Ali Nouri.

Den strategiska design- och e-handelsbyrån, FMCA, fick som oberoende rådgivare i uppdrag av Fuud att sondera terrängen för leverantörer av matchande e-handelslösningar.

“Vi har gjort ett grundläggande och strategiskt förarbete för att hitta rätt lösning för Fuud baserat på deras behov, organisation och önskemål. Under arbetet såg vi att Storm Commerce var en bra matchning och att plattformen ger Fuud och oss rätt förutsättningar att skapa en kraftfull e-handelslösning tillsammans. En lösning som Fuud kan växa och skala verksamheten med.” förklarar André Högberg, vd och kundansvarig på FMCA.

”Vi är väldigt glada över att få stötta Fuud i sin fortsatta digitaliseringsresa. Att de väljer Norce (tidigare Storm Commerce) som grund för sin nya e-handelsplattform ser vi som ett bevis på att vårt koncept passar innovativa företag som kräver flexibel produkthantering och skalbara, framtidssäkra lösningar för sin onlinehandel”, säger Eric Håård, Sales Director, Storm Commerce.

Mer information och kontaktpersoner

André Högberg
‭+46 70-667 50 06‬
andre@fmca.se

Mikaela Lennermar
+46 739 894 614
mikaela.lennermar@jetshop.se

Om FMCA
FMCA är en strategisk design- och e-handelsbyrå med höga ambitioner. Sedan 2004 har de skapat digitala projekt och e-handelslösningar. Under åren har FMCA växlat upp och erbjuder allt inom strategi, design och digitalt, allt samlat under ett tak. Kunderna är framför allt medelstora och stora företag där de levererar en strategisk kommunikativ helhet för deras varumärken.

Om Storm Commerce
Storm Commerce och Jetshop gick samman 2021 och är idag det största nordiska SaaS-bolaget inom digital handel med fler än 100 medarbetare, årliga återkommande intäkter på över 100 MSEK och geografisk närvaro i Stockholm, Göteborg och Oslo. Storm Commerce har sedan 2008 erbjudit en avancerad plattform för digital handel. Tillsammans med sina Solution Partners skapar Storm Commerce skalbara e-handelslösningar som kunderna kan växa med under lång tid. Storm Commerce är experter på digitalisering av affärsprocesser och vill vara en drivande kraft i den digitala omställningen inom handeln.

Om Fuud-koncernen
Med visionen att vara nordisk marknadsledare 2025 samlar Fuud en rad spännande svenska varumärken inom Functional Foods under samma tak, för att med gemensam kraft utmana de befintliga spelarna inom en av livsmedelsbranschens snabbast växande kategorier. Fuuds mål är att erbjuda nya och bättre alternativ än de som redan finns på marknaden, och samtidigt bidra till såväl bättre hälsa som ökad livskvalitet för Nordens befolkning. Inom Fuud-koncernen finns följande varumärken: Legendz Drinks, iQ Fuel, Homie, Beijing8, Juica, Juicekultur, Bacoccoli, Frill, Nathalie’s, Barfly och Bezzt of Nature. Företaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market.